top of page

Acupunctuur

Acupunctuur therapie maakt gebruik van flinterdunne naalden die op specifieke punten op het lichaam worden geplaatst. Deze therapie richt zich op het herstellen van het energetisch evenwicht in het lichaam als geheel en op de inwerking op een bepaald gebied waar de klachten gelokaliseerd zijn. 

 

Acupunctuur therapie is holistisch en gericht op de patiënt in zijn totaliteit. Er worden daarom zogenaamde lokale punten en distaalpunten geprikt. Dit helpt de gehele persoon te behandelen, niet alleen de ziekte. Patiënten zullen zich algeheel beter voelen, “ze zullen zich beter in hun vel voelen”, terwijl de klacht nog hetzelfde is. Dit is dan vaak het begin van de verbetering.

De moderne wetenschappelijke verklaring voor de werking van acupunctuur is de stimulering van het zenuwstelsel. Studies wijzen erop dat acupunctuur therapie het lichaam stimuleert lichaamseigen pijnstillers te maken.

Deze kunnen ofwel het gevoel van pijn veranderen ofwel (indirect) de interne regeling van het lichaam beïnvloeden. Dit herstelt de energetische en biochemische balans en stimuleert het natuurlijke herstelproces in het lichaam.

 

Ook de bloedcirculatie is belangrijk in deze processen, want alles wat het lichaam nodig heeft om te herstellen zit in het bloed. Een verslechterde bloedcirculatie op een bepaalde plek betekent een verslechterde functie van dat gebied. Tevens kan acupunctuur de aanmaak van ons besturende stoffen zoals neurotransmitters beïnvloeden, waardoor bijvoorbeeld slaapproblemen en depressieve gevoelens kunnen verminderen of verdwijnen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

 

Het doel van de eerste kennismakingsbehandeling is om een volledig beeld te krijgen van jouw gezondheidstoestand en de behandelingsmogelijkheden te bespreken. We starten met het bespreken van het vooraf ingevulde intakeformulier, uitleg van de behandeling gevolgd door een acupunctuurbehandeling. Het eerste consult duurt ongeveer 90/105 minuten, vervolgafspraken 60 minuten.

Acupunctuur kan ook in combinatie met een Tui Na massage geboekt worden. Eerst beginnen we met acupunctuur en sluiten we af met een rugmassage van 30 minuten. 

  • Tui Na rugmassage van ca. 20 minuten met handdoek;

  • Tui Na rugmassage van ca. 10 minuten met massage olie.

Voor meer informatie over acupunctuur, check de pagina FAQ.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft een lijst samengesteld met aandoeningen waar acupunctuur en Tui Na therapie verbetering of ondersteuning kunnen bieden. Klik hier voor de lijst.

bottom of page