top of page

Tui Na massage

Tui Na (spreek uit twiena) is een eeuwenoude Chinese massagetechniek; samen met acupunctuur en kruiden vormt het een belangrijke pijler binnen de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG). Tui Na massage richt zich op het beïnvloeden en in balans brengen van de energie in ons lichaam. Het is gebaseerd op het systeem van de meridianen.  

Bij Tui Na massage wordt druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten, waardoor de Qi-stroom (lichaamseigen energie) vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen. Volgens de Chinese geneeswijzen wordt ziekte veroorzaakt door onevenwichtigheid en blokkades in de Qi-stroom. Door een Tui Na massage is het mogelijk een disbalans op te heffen. Hierdoor ontstaat een beter algemeen welbevinden. Een Tui Na massage komt overeen met Shiatsu, alleen is het een massagetechniek welke dieper gaat door onder andere de roterende bewegingen tijdens de druk. Het kan daardoor op sommige plaatsen zeer gevoelig zijn. Na de massage ondervindt u een verkwikkende uitwerking welke enige tijd kan aanhouden. ​

 

Tui Na massagetherapie kan behalve therapeutisch ook preventief toegepast worden wanneer een kwalijke conditie nog slechts sluimerend aanwezig is. Hierdoor wordt voorkomen dat de ziekte of kwaal zich daadwerkelijk kan ontwikkelen. Bij angst voor naalden is het tevens mogelijk deze therapie toe te passen als alternatief voor acupunctuur.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft een lijst samengesteld met aandoeningen waar acupunctuur en Tui Na therapie verbetering of ondersteuning kunnen bieden. Klik hier voor de lijst.

bottom of page