top of page

Adem coaching

De Chinese Geneeswijzen beperkt zich niet alleen tot acupunctuur. Naast acupunctuur, Tui Na massage, cupping, voedingsleer, fytotherapie (kruiden) en Qi-gong wordt er ook gebruik gemaakt van ademtherapie. In het Chinees wordt deze ademhalingsoefeningen Tu Gu Na Xin genoemd of anders gezegd “het oude naar buiten brengen en het nieuwe naar binnen brengen”. Tijdens de ademhaling verlaten dus de afvalstoffen het lichaam, maar ook emotionele spanningen kunnen op deze manier losgelaten worden. Je ademhaling vormt de brug tussen je lichaam en je geest. Elke gedachte die je hebt, elke actie en emotie, heeft zijn invloed op je ademhaling.

 

De kracht van ademen

Niemand kan leven zonder adem te halen. De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe we zijn, wie we zijn en waar we zijn. De manier waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we in het leven staan. In de huidige maatschappij wordt het leven steeds stressvoller, angstiger en gejaagder. Het gevolg is dat we regelmatig onze adem inhouden, dit heeft desastreuze gevolgen voor het lichaam, fysiek, mentaal en emotioneel. Een van de belangrijkste aspecten van de Kracht van Ademen is het loslaten van de weerstand tegen het leven. Door bewust te leren ademen, zul je je lichaam, je geest en je emoties op de meest krachtige manier versterken. 

Hoe verloopt een adem sessie 

Tijdens de gehele sessie lig je op een matje. Een ademsessie bestaat uit drie fases, die samen ongeveer 5 kwartier duren. De eerste fase noemen we de fysieke fase, waarin adempatronen als gevolg van vastzittende emoties en trauma’s doorbroken worden op celniveau. De transformatie is dan al begonnen.

De tweede fase noemen we de mentaal-emotionele fase. De begeleider versterkt het helingsproces d.m.v. het benoemen van positieve bekrachtigingen en het behandelen van drukpunten, gebieden op het lichaam waar energie vast is gaan zitten. Een belangrijk verschil met andere therapieën is dat de oorzaak van negatieve emoties minder belangrijk is. De kracht van ademen is vooral gericht op het transformeren naar een gewenst niveau.

De derde fase noemen we de spirituele fase. Dit is de fase, waarin je tot de diepere kern van jezelf komt. Dit is het niveau waarin al het getransformeerde een plek krijgt. Ook wel de integratiefase genoemd. Dit niveau van de kracht van ademen maakt dat we in staat zijn bewust in contact te komen met ons hogere zelf. Het is een meditatieve staat van trance, die mensen vaak ervaren als een diep niveau van zijn.

bottom of page