About

Irma de Koning

Mijn naam is Irma de Koning (1982), gediplomeerd acupuncturist, Tui Na massagetherapeut en ademcoach.

 

Ik heb aan de Qing-Bai academie voor Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) gestudeerd. Daarnaast heb ik de intensieve ademcoach opleiding bij Annette Weers gevolgd.

 

Vanaf het begin van mijn studie ben ik geboeid door het vak en de zienswijze dat er gemeenschappelijke verschijnselen zich voordoen in de natuur en in het menselijk lichaam. Sindsdien is mijn enthousiasme alleen maar gegroeid en raak ik telkens weer gefascineerd door de wijze waarop het lichaam tot genezing kan komen.

 

Mijn levensintentie en passie is om mensen op een natuurlijke manier te helpen met behulp van Oosterse Geneeswijzen. Aandacht voor de cliënt vormt een wezenlijk onderdeel van mijn behandeling. Ieder mens is uniek en daarom wordt de behandeling altijd op maat gemaakt aangevuld met life-style- bewegings- en voedingsadviezen. In mijn behandelingen gebruik ik een combinatie van acupunctuur, Tui Na massage, kruiden supplementen en ademtherapie.

 

Met plezier volg ik na- en bijscholingen om kennis op mijn vakgebieden up-to-date te houden en uit te breiden. Mijn specialiteit is onder andere het behandelen van (chronische) pijnklachten, stress- burn-out klachten, spijsverteringsklachten, menstruatie klachten en hooikoorts.

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging ZHONG, ofwel de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (NVTCG).

HBO

– Acupunctuur

– Westerse medische basiskennis

– Tui Na massagetherapie
– Ademtherapie

– Voice Dialogue

– Kruiden Formules

 

Post HBO
– Effectief pijn behandelen met acupunctuur, deel 1 t/m 3

– Doeltreffende TCM strategieën voor slaapproblemen

– Gynaecologie: menstruele verstoringen

– Dermatologie voor acupuncturisten

– Moxa therapie

– Vuur cuppen

TCM therapie

Marnixplein 1

1015 ZN Amsterdam

info@tcmtherapie.nl

+316 52 60 61 62 

KvK  66604095

BTW NL001569528B43

NL12 RABO 0317 4053 73

AGB zorgverlener 90103456

AGB praktijk 90062815

ZHONG  2015071