top of page

Cupping massage

Cupping massagetherapie wordt ook wel vacuümtherapie genoemd. Het is een methode waarbij er gebruik wordt gemaakt van holle glazen bollen. Door deze bollen van binnen met vuur te verwarmen wordt het zuurstof weggehaald. Door de huid lokaal vacuüm te zuigen doorbloeden de spieren en de huid en worden afvalstoffen afgevoerd. Bepaalde acupunctuurpunten worden hierdoor gestimuleerd. Toxines in spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades kan zorgen. Afvalstoffen in het lichaam worden met deze behandeling naar de huidoppervlak getrokken waardoor het lichaam zich beter van afvalstoffen kan ontdoen. 

 

Cupping is een intensieve manier om energieblokkades op te heffen. Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt. Het stimuleert de doorbloeding in sterke mate, klachten verminderen en er treedt een algehele ontspanning op. 

Na de behandeling zijn op de plekken rode tot diep paarse plekken te zien. Dit is een normaal verschijnsel. De plekken verdwijnen van zelf na een paar dagen. De behandeling is niet pijnlijk, maar het kan even een onaangenaam gevoel geven.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft een lijst samengesteld met aandoeningen waar acupunctuur en Tui Na therapie verbetering of ondersteuning kunnen bieden. Klik hier voor de lijst.

bottom of page